Je kan genieten van de Friese landschap, de rust en de mooie omgevingen.

Vanaf recreatiepark Bloemketerp kunt u heerlijk een eindje fietsen. Het centrum van Franeker zou al ontstaan zijn rond 800. In 1585 kreeg Franeker een Universiteit als dank voor haar loyaliteit naar Willem van Oranje.

Via het stadspark rijdt u de provincie Friesland in. Met aan uw ene hand de bedrijvigheid en aan uw andere hand de velden en weilanden kunt u genieten van wat Friesland te bieden heeft.

Het Zuidwesten van Friesland wordt gekenmerkt door het open karakter met weilanden, dijken en pittoreske dorpen. Van oorsprong heeft de provincie een agrarisch karakter en stond bekend vanwege de veeteelt en de zuivelindustrie.

Wanneer u lekker een eindje gefietst heeft en Harlingen heeft bereikt is het tijd voor een pauze. De Haven en het centrum bieden hier genoeg mogelijkheden voor. U vervolgt de route door de kuststreek langs uitgestrekte velden. U kunt heerlijk fietsen door de natuur en architectuur van de Friese dorpen. Maar na een heerlijk stuk fietsen komt u weer terug in de stad Franeker.

In ons informatieboekje vind u de fietsroute.

Ontdek Friesland en boek je vakantie op Bloemketerp

Boek uw vakantie