Op de fiets genieten van de mooie Friese landschappen

Op tien minuutjes lopen vanaf Recreatiepark Bloemketerp bent u bij FrieWheelers, de fietsverhuurder van Franeker. FrieWheelers verhuurt beide normale en elektrische fietsen, voor ieder wat wils dus! De goedverzorgde fietsen zijn voorzien van versnellingen en zijn makkelijk in hoogte te verstellen. Friesland leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Je rijdt vanuit het centrum van Franeker binnen enkele minuten het vlakke land in. Vergezichten, mooie boerderijen, maar ook leuke dorpjes kun je hier vinden. Vraag bij het ophalen van de fietsen naar de leukste routes!

Voor een typisch Friese fietstocht fietst u vanaf recreatiepark Bloemketerp door het centrum van Franeker langs het Planetarium. De stad zou al ontstaan zijn rond 800. In 1585 kreeg Franeker een Universiteit als dank voor haar loyaliteit naar Willem van Oranje. Via het stadspark rijdt u Franeker uit. Met aan uw ene hand de bedrijvigheid en aan uw andere hand de velden en weilanden kunt u genieten van wat Friesland te bieden heeft. Het Zuidwesten van Friesland wordt gekenmerkt door het open karakter met weilanden, dijken en pittoreske dorpen. Van oorsprong heeft de provincie een agrarisch karakter en stond bekend vanwege de veeteelt en de zuivelindustrie. De Haven en het centrum van Harlingen bieden genoeg mogelijkheden voor een welverdiende pauze. U vervolgt de route door de kuststreek langs uitgestrekte velden. Na een lekkere fietsroute komt u weer terug in de stad Franeker.

FrieWheelers | Beleef Waadhoeke op een E-bike of fiets
Dijkstraat 25, 8801 LR Franeker | Klik hier voor de route. Je kunt parkeren aan de achterzijde van ons pand, Heerengracht 48.

Openingstijden en bereikbaarheid
Wij zijn open en bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag tussen 10:00-17:00 uur en zondag op afspraak via telefoonnummer 0517 – 210 005 en info@friewheelers.nl.

Ontdek Friesland en boek je vakantie op Bloemketerp

Boek uw vakantie