Over Bloemketerp

Een echte stadscamping, en ook nog eens in de mooiste Elfstedenstad? Recreatiepark Bloemketerp heeft het allemaal en daar zijn we trots op!

Recreatiepark Bloemketerp ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het centrum van Franeker, de gezelligste Elfstedenstad én de eerste Universiteitsstad die er is. In Franeker vind je het oudste, nog werkende planetarium ter wereld welke in 2023 is verschenen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Daarnaast is ons park de perfecte uitvalsbasis om Friesland en de Waddeneilanden te ontdekken. Op het park zelf is er genoeg te beleven voor de gehele familie. Kom onder andere gezellig bowlen, eten, sporten, spelen of zwemmen! Het park beschikt over een bowlingcentrum, een vernieuwd familierestaurant, een sportschool en voor de kleinsten het indoor speelparadijs Monkey Town. Naast de camping bevindt zich zwembad Bloemketerp.

Duurzaamheid

Recreatiepark Bloemketerp is druk bezig met duurzaamheid. Zo beschikt het park momenteel over 630 zonnepanelen die verspreid zijn over de vakantiewoningen en het hoofdgebouw van het recreatiepark. Op de zonnepanelen zijn waterboilers aangesloten waarmee het water van ons park wordt verwarmd. We vragen onze parkgasten daarom ook om zuinig met het elektriciteit, gas en water om te gaan. Zo werken wij gezamenlijk aan duurzaamheid!