Klantenservice
0517 39 50 99

Weekendje Weg Friesland

Wilt u een weekendje weg in Friesland? Franeker is bij uitstek de ideale locatie om Noordwest Friesland te verkennen. De historische stad heeft toeristen veel te bieden en is daarnaast zeer centraal gelegen om ook andere mooie Friese bestemmingen te bezoeken, zoals havenstad Harlingen, Culturele Hoofdstad Leeuwarden of de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Recreatiepark Bloemketerp is rustig gelegen in Franeker, op loopafstand van het historische stadscentrum waar u naast leuke winkels, ook vele bezienswaardigheden treft.

Franeker, de Ster van de Elfsteden

Franeker is één van de bekende Elfsteden in Friesland. Onze stad wordt niet voor niets de Ster van de Elfsteden genoemd. Deze bijnaam is te danken aan de rijke historie van de stad en geeft een knipoog naar de meest populaire "attractie" in Franeker; het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium. Maar daarnaast heeft Franeker nog veel meer te bieden zoals prachtige bolwerken met daarop het Korendragershuisje en meerdere theehuisjes, vele historische panden zoals het Franeker Stadhuis in rennaissance stijl en diverse musea zoals Museum Martena en het Kaatsmuseum. Kortom, voor een weekendje weg vol cultuur gaat u naar Franeker.

Centraal gelegen in Friesland

Franeker is de ideale uitvalshoek om het mooie Friesland te verkennen. Naast alles dat Franeker zelf te bieden heeft, kunt u ter voet, fiets, boot of auto heel gemakkelijk de Friese omgeving verkennen. Havenstad Harlingen ligt om nog geen 10 minuten autorijden van ons vakantiepark. Vanuit hier neemt u ook de boot richting de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Vanwege de korte reistijd kunt u prima een dagje plannen naar de eilanden. Ook de Friese hoofdstad Leeuwarden is binnen 20 minuten rijden te bereiken. De stad leent zich uitstekend voor een heerlijk dagje shoppen. Voor een dagje strand rijdt u in een half uur naar badplaats Makkum. Houdt u van fietsen of wandelen dan hebben wij verschillende wandel- en fietsroutes voor u klaar liggen zodat u de prachtige natuur van Friesland kunt ontdekken.

Camping of Vakantiewoning

Op ons vakantiepark in Friesland heeft u de mogelijkheid te verblijven op onze 4 sterren camping of in één van onze vakantiewoningen. U heeft de keuze uit een studio, 2 persoons vakantiewoning met slaapkamer, 6-8 persoons vakantiewoning of een 8-10 persoons vakantiewoning. Tijdens uw verblijf op ons park kunt u gebruik maken van onze vele faciliteiten, waaronder:

  • Subtropisch zwembad
  • Sportcentrum
  • Bowling
  • Restaurant
  • Snackbar
  • Indoor speelparadijs Monkeytown
  • Wellness
  • Kanoverhuur
  • Fietsverhuur

* voor sommige faciliteiten geldt een vergoeding.

Reserveer NU