Klantenservice
0517 39 50 99

Evenementen Franeker e.o.

Leeuwarden Friesland 2018 - Culturele Hoofdstad van Europa

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter geworden, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Leeuwarden-Fryslân 2018 pakt het Culturele Hoofdstad jaar daarom aan om de kop boven het maaiveld uit te steken. Om als provincie, land en Europa een ontwikkeling door te maken om van een mienskip naar een iepen mienskip te gaan. Door de kansen die zich voordoen te zien en te luisteren naar nieuwe inzichten. Door flexibel te zijn en je aan te passen zonder jezelf te verliezen.

Meer info
8 en 9 juni; Rock 'n Roll Festival Franeker

Het Rock `n Roll Festival vindt plaats in de binnenstad van Franeker. Op vier plekken in de stad is er de hele middag muziek: op twee podia op het Sjukelân, een op het Raadhuisplein en een in de Dijkstraat. Daarnaast is er een kinderplein op de Breedeplaats met allerlei activiteiten en een braderie in de Dijkstraat. ‘s Avonds verplaatst het feest zich volledig naar het festivalterrein en wordt er opgetreden op de twee grote podia op het Sjukelân.

Meer info
1 augustus: PC Franeker

De PC is niet alleen de hoogtijdag van de kaatssport, het is ook de oudste jaarlijkse sportklassieker van Nederland èn de grootste kaatspartij ter wereld.

Meer info
Agrarische Dagen

De jaarlijks terugkerende Agrarische Dagen vormen een vijfdaags stadsfeest dat traditiegetrouw van een woensdag tot en met een zondag in de derde week van de maand september wordt georganiseerd.

Meer info